-->

Jak rozbalit Rar/Zip

   V dnešní době se každý snaží ušetřit jak jen se dá, ať už se jedná o peníze, čas, nervy, nebo i místo. proto se mnoho souborů od programů po galerie fotek na internetu komprimují. Samotnou komprimace pomáhá vše protože šetří místo na serveru kde se soubor nachází a uživateli šetří čas potřebný k jeho stažení. Jediný problém který z toho všeho vyplývá je, jak daný soubor otevřít.
   K tomuto účelu existuje mnoho volně dostupných programů, které vše udělají během mrknutí oka. Mezi mé oblíbené patří Winrar, po jednoduchém stažení se vám instalační program zeptá s jakými koncovkami se má program asociovat (které souboru se jeho pomocí budou automaticky otevírat), pokud nepoužíváte jiný podobný program tak doporučuji zaškrtnout všechny nabízené možnosti (ARJ, LZH, ACE, CAB, TAR apod.). Pak už stačí jednoduše požadovaný soubor otevřit a obsah extrahovat kam potřebujete. Po prvním spuštění se neděste z toho že program hlásí 30-ti denní trial verzi, jedná se pouze o (většinou marný) pokus abyste si program zakoupili. Ovšem ať požíváte Winrar jak dlouho budete chtít nikdy nemusíte zaplatit ani korunu. Ovšem pokud se vám program líbí a chcete jeho tvůrce nějak odměnit můžete zaplatit 
   Abychom neopomenuly další programy které dokáží otevřít soubory typu Rar a Zip. Mezi další známe a používané patří WinZip, 7-Zip a Total commander.

Žádné komentáře:

Okomentovat